Fan fictions world...


Čokoládové košíčky s krémem

1. srpna 2009 v 10:13 | Eliss |  Recepty



S těmito čokoládovými košíčky zabodujete před každou návštěvou.
Ingredience
  • 250 g nakrájené bílé čokolády
  • 90 g nakrájené hořké čokolády
  • 15 g másla
  • 2 žloutky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 bílky
Návod k přípravě
Připravíme si 6 čtverců z potravinářské fólie o straně zhruba 15 cm. Bílou čokoládu dáme do misky ze žáruvzdorného materiálu. V rendlíku přivedeme k varu vodu a odstavíme. Misku s čokoládou postavíme na rendlík tak, aby se dno nedotýkalo hladiny, a čokoládu necháme za stálého míchání rozehřát. Misku necháme na rendlíku, aby čokoláda neztuhla. Zhruba šestinu čokolády nalijeme na čtverec fólie a rozetřeme do tvaru kruhu, fólii položíme na obrácený šálek nebo jinou formu a čokoládu necháme ztuhnout. Když košíček ztuhne, opatrně odstraníme fólii. Stejně připravíme ostatních 5 čokoládových košíčků. Uložíme je do chladničky. Hořkou čokoládu rozehřejeme s máslem v rendlíku s dvojitým dnem nebo v misce nad vroucí vodou nebo v mikrovlnné troubě zapnuté 1 minutu na vysoký výkon (po 30 vteřinách je třeba čokoládu zamíchat). Vešleháme žloutky a směs necháme vychladnout. Ušleháme smetanu a polovinu jí zapracujeme do čokoládové hmoty. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a "zabalíme" ho do čokoládové pěny. Zbývající šlehačku vmícháme tak, aby v pěně vznikl spirálový vzor. Pěnu rozdělíme do čokoládových košíčků a před podáváním vychladíme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama